Innholdsfortegnelse:

Dreiing og historien
Dreiing og historien
Anonim

Blant arbeidsspesialiteter har dreiefaget vært og er fortsatt et av de mest ettertraktede. Tre- og metallbearbeiding er omfanget av dreiehåndverk. For å optimere arbeidskraft, nøyaktighet og hastighet på produksjon av deler, er det mange maskiner og annet utstyr som stadig forbedres, slik at masteren kan utføre de mest komplekse og presise operasjonene.

Spesifikk term

snu virksomhet
snu virksomhet

Turning har kommet en lang vei i utviklingen før den fikk de produksjonsformene vi kjenner nå. På det nåværende stadiet inkluderer det kutting av metall og ikke-metallmaterialer og legeringer, påføring av gjenger av forskjellige typer på deler, dreiing av individuelle elementer av utstyr og påføring av forskjellige hakk, spor osv. på dem, dreiing av treemner for å gi dem ønsket form. De endelige produksjonsproduktene er bolter og muttere som er kjent for oss, ventiler og adaptere, plugger og mange andre beslag, samt diverse kasser og andre deler.

metalldreiing
metalldreiing

Dreiing er nært knyttet til dreieproduksjon. Under dette konseptet er i prinsippet enhver bedrift egnet der passende maskiner og andre verktøy er installert for å arbeide med forskjellige materialer fra enkeltordrer til en hel serie eller linje. For å kunne utføre de nødvendige handlingene og forstå hvert trinn av operasjoner, er det nødvendig å kjenne egenskapene til varmebehandling av materialer godt, navigere i tegningene og ha mye annen kunnskap. Derfor betraktes dreiing som en kompleks vitenskap, som er i nært samspill med beslektede vitenskaper.

Historie og tradisjoner

dreieropplæring
dreieropplæring

Hvis vi går tilbake til en fjern fortid, kan vi huske at våre forfedre brukte tallerkener som ble uthulet, kuttet og slått av tre, samt husholdningsartikler, møbler og til og med leker. Dette ble gjort først på en grov måte og med improviserte midler, og deretter på enheter som lignet dreiebenker og ble deres prototyper. Så snudde brødre, boller, kopper dukket opp. Derfor er det derfra moderne dreiebedrift tar sin opprinnelse. Og til i dag, i dekorativ kunst, er folkehåndverk, meislede deler og hele produkter mye brukt. For eksempel diverse kjøkkentilbehør: undersider for varme kjeler, gryter og panner, skjærebrett, etc.; interiørdesigntilbehør: «gardiner» av tre laget av runder eller pinner i polert tre, suvenirskulpturer og figurer. Dreiebenker behandler nesten alle rasertre raskt og nøyaktig, med all nødvendig presisjon. I dette tilfellet spiller ikke størrelsen på produktet en spesiell rolle. Du kan snu en miniatyr netsuke, som indikerer selv de minste detaljene, og et stort produkt. Spesiell skjønnhet og uttrykksevne ble gitt til slike gjenstander

de første dreiebenkene for tre
de første dreiebenkene for tre

et kunstmaleri.

Med utviklingen av industrien ble også den aktive bruken i produksjonen av jern, metalldreiing født, teknisk nær trebearbeiding. Nå kan ingen produksjonsprosess klare seg uten det. De mest komplekse mekanismene er i utgangspunktet laget av deler laget på dreiebenker. Derfor er en dreier, spesielt en fresemaskinoperatør, alltid etterspurt hos bedrifter. Og opplæring i dreiing gjennomføres på alle spesialiserte fagskoler og i mange store anlegg og fabrikker.

CV

Yrket som turner, interessant og vanskelig, krever stor selvdisiplin, nøyaktighet og konstant selvforbedring. Dette er en av de spesialitetene som har de mest komplekse høyteknologiske prosessene.

Anbefalt: