Vi sammenligner linser fra forskjellige merker
Vi sammenligner linser fra forskjellige merker
Anonim

I dag er markedet for linser representert av et bredt utvalg av deres typer. Selv en person som er engasjert i amatørfotografering har en slik detalj langt fra en eneste kopi, hva kan vi si om profesjonelle.

Linsesammenligning
Linsesammenligning

Samtidig er valg av linser en ganske vanskelig oppgave. Det er ganske vanskelig å bestemme seg for en eller annen optikk, selv om du kjenner egenskapene til utstyret du vil kjøpe og leser mange anmeldelser som sammenligner linser fra forskjellige produsenter. For å hjelpe deg med å velge, tilbyr noen nettsteder på internett muligheten til å sammenligne optikk ved hjelp av en simulator. Du kan sammenligne forskjellige modeller direkte på nettet, velge og sjekke linser fra forskjellige produsenter.

I magasiner viet til fotografisk utstyr plasserer de ganske ofte artikler som inneholder en sammenligning av Canon-objektiver, Nikon Pnetaxog andre merker. Slike anmeldelser inneholder alltid en tilstrekkelig mengde informasjon, noe som hjelper alle amatører av profesjonell fotografering som synes det er vanskelig å velge optikk til kameraet sitt.

Hvis du sammenligner egenskapene til de to første selskapene (de har lenge vært ansett som de mest populære i verden), og spør deg selv hvilken som er best, så vil svaret være ett - begge. Begge produsentene har ikke en enkelt modell som er identisk i sine muligheter. De beveger seg som det var langs parallelle trapper, og forbedrer stadig tekniske indikatorer. Sammenligning av linser fra begge selskapene viser at først kommer modellen til ett selskap, deretter et annet, som forsiktig løfter kjøperen fra den laveste prisen til den øvre prislinjen.

Nesten alle fotografer leter etter et objektiv som passer best for landskap eller portretter, eller prøver å finne et lavbudsjettobjektiv for generell bruk. Selv om for fotografering under forskjellige forhold, vil det beste alternativet være å ha utskiftbare objektiver for samme kamera. I dette tilfellet vil sammenligning av objektiver fra Nikon, Canon og andre mindre kjente merker hjelpe deg med å bestemme hvilken synsvinkel og brennvidde du skal velge.

Sammenligning av Canon-objektiver
Sammenligning av Canon-objektiver

Å sjekke et objektiv før du kjøper kan være som følger:

- ekstern sjekk for mekanisk skade, riper og rusk, jevn fokusering;

Sammenligning av Nikon-objektiver
Sammenligning av Nikon-objektiver

- bestemmelse av optiske egenskaper i midten og kanten av rammen (ved forskjellige brennvidder og blenderåpninger) - det er bedre å sjekke innramme inn alle fire hjørner;

- sjekke objektivet når du arbeider med kameraet (autofokus, lukker og blenderåpning);

- hvis det er et stabiliseringssystem, sjekk funksjonen (du må ta flere bilder med langsommere lukkerhastigheter);

- sjekker driftskomforten;

- hvis kjøpet er gjort for å erstatte den gamle optikken med en ny, er det nødvendig å sammenligne linsene - gamle og nye.

Når du velger fotografisk utstyr, er optikk et av de viktige elementene i kameraet, og du bør være nøye med blenderforholdet til objektivet og tilstedeværelsen av optisk zoom i det.

Etter å ha sammenlignet linser kan vi konkludere med at forskjellige kjente merker er gode omtrent det samme. Hvis linsemodellen du kjøper må oppfylle visse personlige krav og utføre svært spesifikke oppgaver, må du velge ikke produsenten, men modellen som oppfyller alle nødvendige krav.

Anbefalt: