Innholdsfortegnelse:

Heklede panamahatter for jenter: mønster, beskrivelse, nyttige tips
Heklede panamahatter for jenter: mønster, beskrivelse, nyttige tips
Anonim

Panamahatter må være til stede i et barns sommergarderobe. Siden barn er aktive mennesker, er det ikke overraskende at klærne og hattene deres blir raskt skitne. Derfor vil du ikke klare deg med bare ett Panama i hele den varme perioden av året. Men ikke skynd deg å kjøpe mange av disse klærne på en gang. Vi tilbyr alle mødre-nålekvinner som har døtre å lage dette sommertilbehøret med egne hender. Heklet panama for jenter er temaet i artikkelen vår. Den presenterer en mesterklasse som i detalj beskriver hele prosessen med å lage en hodeplagg for en liten prinsesse. Modellen som er foreslått i artikkelen er enkel å utføre, så selv en nybegynner i denne typen håndarbeid kan strikke den.

hekle panama hatter for jenter
hekle panama hatter for jenter

Verktøy og materialer

Heklede panamahatter for jenter begynner med klargjøring av nødvendig utstyr til jobben. Vi trenger en 50-grams pakke med rosa bomullstråd oglitt hvitt garn av samme sammensetning, krok nummer 1, 3. For å dekorere hodeplagget, forbered små perler, en satengbåndsløyfe.

Master class "Heklestrikket panama for jenter". Vi bærer ut bunnen av hodeplagget

hekle strikket lue til jenter
hekle strikket lue til jenter

Med en rosa tråd, ring en kjede med 5 luftløkker. Fest dem til en ring med en forbindelsesstolpe. Deretter strikker vi rader. Nummereringen deres i den videre beskrivelsen er angitt med tall.

  1. Strikk alle maskene i en ring. 3 løfteluftløkker (hver rad begynner med dem), 11 doble heklesøyler. Koble deretter den første og siste løkken. Vi går over til å strikke den andre raden.
  2. Skråløkker, 1 fastmaske på samme sted. Videre, i hver neste løkke, utfør 2 av de samme kolonnene. Som et resultat vil du mot slutten av raden få 24 løkker, det vil si at antallet vil dobles. Du vil legge merke til at sirkelen blir større.
  3. 3 luftsløyfer. Du klarte klatringen. I neste løkke til høyre strikkes 2 fastmasker. Dette er nødvendig slik at sirkelen fortsetter å utvide seg. Utfør en av de samme kolonnene i de neste 3 løkkene. Og så alternerer til slutten av raden.

Følgende rader strikkes etter samme prinsipp med jevne økninger. Bildet viser et diagram av en panama for en jente, som er laget med dette mønsteret, med enkelthekler. Den viser tydelig hvor løkker skal legges til.

panama lue opplegg for en jente
panama lue opplegg for en jente

Du kan fortsette å hekle panamaluer til jenter til slutten, men da vil produktetse vanlig og kjedelig ut. Vi foreslår at du tegner flere hvite striper på den. Dette kan gjøres i den femte og i hver påfølgende fjerde rad.

De siste tilleggene gjøres i 10. rad. Bunnen av sommerhodeplagget til jenta er klar.

Strikk panama: hoveddelen av produktet

hvordan strikke panama for jenter
hvordan strikke panama for jenter

Utfør følgende rader med enkelthekler. Siden det ikke gjøres flere økninger, vil ikke lerretet utvide seg. Etter å ha strikket 3-4 rader, vil du legge merke til hvordan produktet tar form av en lue. Arbeid på denne måten til hodeplagget når ønsket dybde. For ikke å feilberegne med størrelsen, er det lurt å prøve produktet hele tiden på datterens hode. På slutten av den siste raden klipper du tråden, fester og skjuler spissen fra innsiden av tilbehøret.

Heklede panamahatter for jenter: dekorasjonsscene

Sy på den siste raden med perler. Fest en bue på siden av produktet. Du kan også dekorere hodeplagget med andre elementer: en kunstig blomst, broderi, strikket applikasjon. Som et resultat vil din søte datter motta en vakker og original panamahatt. Nyt dine kreative øyeblikk!

Anbefalt: