Innholdsfortegnelse:

Strikke hæler av sokker. Ulike måter og korrekt utførelse
Strikke hæler av sokker. Ulike måter og korrekt utførelse
Anonim

Om strikkede sokker sitter godt avhenger av hvor godt hælen er knyttet. Å strikke hæler på sokker anses av mange som en umulig oppgave, men det er veldig enkelt. Du trenger bare å prøve flere alternativer og velge dine egne.

strikke hælsokker
strikke hælsokker

Strikke hæler av sokker med tredelt bunn (rett hæl)

Når du jobbet med toppen av sokken, delte du oppleggsmaskene likt i fire deler (for eksempel fikk du bare 60 av dem, det blir 15 på pinnene). Hælen strikkes på to pinner, den første og den fjerde (tot alt 30 p.)

Å strikke en rett hæl består av to hoveddeler.

  1. Utførelse av veggen. Vi strikker det nødvendige antall rader med frontmasken (deres antall skal være 2 mindre enn antall løkker på arbeidsstrikkene). I vårt eksempel er det 30 av dem, det viser seg 28 rader.
  2. Nedre del. Skille hælløkkene jevnt. I tilfelle når tallet deres ikke er et multiplum av 3, blir resten stående på den midtre delen. I vårt arbeid blir det 10 x 10 x 10 løkker.

Strikke hæler til sokker

strikkemønster for sokkehæl
strikkemønster for sokkehæl

I første rad strikker vipersoner. p., strikk den siste krysset med den tilstøtende løkken på venstre side. Snu arbeidet (10 x 10 x 9).

I andre rad strikker vi ut. s. strikker vi den siste løkken i midtdelen med den tilstøtende løkken til høyre del (9 x 10 x 9).

Strikk etter eksemplet på første og andre rad til det gjenstår 10 løkker av den midtre delen av arbeidet.

Fot. Løftekile

Legg opp kantmasker + 1 (15 på hver side av hælen). Deretter introduserer vi andre og tredje strikkepinner i arbeidet og strikker i sirkulære rader

Etter å ha strikket en rad får vi 20 x 15 x 15 x 20 løkker. For en perfekt passform av sokken, er det nødvendig å strikke i hver jevn sirkulær rad på en foran, de nest siste to løkkene på den første og den første fjerde strikkepinner (ved broach). Reduser maskene til du har startnummeret (60).

Strikke hæler på sokker med korte rader ("boomerang")

Fordelingen av løkker skjer etter det forrige prinsippet. Bumeranghælen er kortere enn den tradisjonelle, så 2 cm før den er ferdig på disse strikkepinnene, strikkes med frontmaske. Del hælløkkene i 3 like deler, strikk i korte rader. Start arbeidet fra utsiden til midten.

I første rad strikkes masker. Snu verket.

I andre rad strikker vi med vrangløkker. Den første løkken må strikkes dobbel. For å gjøre dette legger du tråden foran arbeidet, sett strikkepinnen inn i løkken, som du fjerner til arbeidsstrikken sammen med tråden. Husk samtidig: Jo strammere tråden trekkes, desto mer iøynefallende blir hullet. Deretter strikker vi en rad til slutten med vrangløkker. Snu verket.

strikkemønster for sokkehæl
strikkemønster for sokkehæl

I tredje rad, etter å ha fullført en dobbel løkke, strikker vi resten med frontflaten, og lar den doble løkken være ustrikket. Snu verket.

I fjerde rad, etter å ha fullført en dobbel løkke, strikker vi resten med vrangsiden av masken, og lar de doble løkkene stå ubundne. Snu verket.

Gjenta tredje og fjerde rad til løkkene på den midterste tredjedelen av hælen forblir på nålene. Strikk 2 sirkulære rader på denne måten: hælen med frontmaske, løkkene til andre og tredje strikkepinner - mønsteret. Doble løkker i første rad strikkes som én strikk.

Deretter fortsetter strikking av sokker med strikkepinner (hæl-"boomerang") med forkortede rader, men i motsatt rekkefølge.

strikke sokker hæl
strikke sokker hæl

I første rad (strikk.) strikkes løkker kun i den midterste tredjedelen.

I andre rad strikkes løkkene med vrangen. Vi strikker den første løkken dobbel. Deretter strikker vi raden til slutten med vrangløkker, inkludert den siste midtdelen. Snu verket.

I tredje rad strikker vi med den fremre masken: dobbel, deretter løkkene på raden (vi strikker dobbel som én), en løkke av den ytterste delen. Snu verket.

I fjerde rad strikker vi med vrangen: dobbel, løkker av raden (vi strikker dobbel som én), en løkke av den ytterste delen. Snu verket.

Gjenta tredje og fjerde rad til vi bruker alle løkkene til de ytre delene. Den siste raden vil være vrang, så i den første sirkulære raden må du utføre en dobling tilloop.

Opplegget med å strikke hælene på sokker med strikkepinner ved å bruke "boomerang"-metoden utelukker løftekilen. Derfor, umiddelbart etter fullført hældel, strikkes foten.

Anbefalt: