Myke leker fra sokker - enkelt og greit
Myke leker fra sokker - enkelt og greit
Anonim

Hvorfor kjøpe koseleker når du kan lage dine egne?

myke sokkeleker
myke sokkeleker

Ikke bare barn, men også voksne vil kunne lage forskjellige morsomme dyr med egne hender. Sokkeleker lages enkelt, enkelt og raskt. Nesten hvilken som helst leke kan lages av dette klesplagget: en kanin, en dukke, en elefant, en sjiraff, en slange og mange andre. Du trenger noen flere materialer: syntetisk vinterkrem eller bomullsull til fylling, knapper, tråder, nåler, sløyfer for å dekorere den ferdige leken.

Fordelen med et slikt håndverk er den lave produksjonskostnaden, noe som betyr at det ikke vil være synd om noe skjer med det under spillet. Sokkeleker er en anledning til å glede babyen din igjen, for å gi ham en gave. Et så søtt håndverk kan presenteres som en liten suvenir når du besøker det.

Det er ganske enkelt å lage leker av sokker. En mesterklasse med en trinn-for-trinn-beskrivelse kan finnes i hvilken som helst kilde. Eller du kan vise fantasien din og gjøre alt selv.

sokkeleker
sokkeleker

Hva om vi prøver å lage en kanin? For å gjøre dette trenger du to like sokker. Fra den ene vil vi lage et hode med ører, og fra den andre - en torso med ben. Vi klipper av strikken fra begge sokkene: i ett tilfelle litt mer, innden andre litt mindre. Det er godt å ta sokker med hvit hæl og tå. Så klipper vi disse sokkene på langs i nedre del, uten å kutte et par centimeter til hælen. Vi tar en sokk, som i fremtiden vil være hodet til en hare. Vi kutter av de nedre hvite tuppene fra den, vi vil lage en hale av dem, sy den rundt og fylle den med fyllstoff. Vi syr de resulterende ørene, det skal bemerkes at du må sy fra feil side. Vi fyller det resulterende skjemaet med fyllstoff, hælen vil være snuten til en hare. Når vi trekker hælen med en tråd på en bestemt måte, får vi "barten" og nesen til haren. Sy på nesen, øynene fra knapper eller materiale av en annen farge.

Fra den andre sokken lager vi torsoen. Vi syr også "bena" fra innsiden og ut, snur den inn, stapper den, syr den opp. Hælen i dette tilfellet er baksiden av haren. Vi syr en hale laget på forhånd til den. Så syr vi tærne med nål og tråd. Sy sammen overkroppen og hodet.

Fra den snittede strikken må du lage forbena til en hare og sy til kroppen. Det er det, kaninen er klar!

sokkeleker mesterklasse
sokkeleker mesterklasse

Tilsvarende er slike myke leker laget av sokker som babydukker. Fra sokken må du kutte av den øvre delen med et elastisk bånd og hælen. Det elastiske båndet vil fungere som en hette, og fra hælen vil vi lage et hode. Så den avskårne hælen må justeres til en sirkel, før en tråd inn i den og stram den, du får en ball. Vi fyller den, syr på øynene - perler, du kan brodere dem med tråder, munn og nese. For å lage en lue må du overkaste den avskårne strikken, deretter tre tråden, gå tilbake omtrent en centimeter fra kanten og dra den av. Det viser seg en hatthane. Vi legger det på hodet.

Nå må du lage kroppen til babydukken. For å gjøre dette, marker posisjonen til bena og armene nederst på sokken. For bena syr vi en søm som er omtrent 6 centimeter lang i midten av tåen, for hendene - ved å gå en centimeter tilbake fra kanten, lager vi sømmer fem centimeter dype. Vi fyller kroppen med fyllstoff, strammer den ovenfra. Siste touch er å sy hodet med kroppen. Sømmen kan gjøres usynlig ved å dekke den med en sløyfe.

Kostnaden for å lage et slikt håndverk er ganske ubetydelig, fordi du ikke trenger å kjøpe nesten hva som helst - alle har de nødvendige materialene hjemme.

Anbefalt: