Innholdsfortegnelse:

Hvordan lage en drømmefanger med egne hender: en trinnvis anbefaling
Hvordan lage en drømmefanger med egne hender: en trinnvis anbefaling
Anonim

Drømmefanger - en eldgammel indisk amulett som beskytter sovende mennesker mot en ond ånd. Den ekte talismanen så ut som en kompleks sammenveving av hjortesener, harde tråder båret på en pilering og sammenvevde flerfargede fjær. For å teste handlingens fulle kraft ble den plassert over hodet på en sovende person.

hvordan lage en drømmefanger
hvordan lage en drømmefanger

Opprinnelig ble denne amuletten laget av urbefolkningen i Nord-Amerika - indianerne. I følge annalene er det ment å skremme bort vonde drømmer som går tapt i nettet, og tiltrekke gode som passerer gjennom mellomgapet. Det er en legende som enkelt forklarer strukturen til denne amuletten. En gang i tiden møtte den kloke læreren Iktomi, i skikkelse av en edderkopp, den modige lederen av alle folkeslag for å videreformidle nettet til ham. Samtidig sa han: "Godta og bruk dette nettet, som vil vikle de onde kreftene inn til det beste for de store menneskene." Lederen aksepterte og delte dette nettverket mellom alle mennesker. Slik dukket denne symbolske fellen ut, som fortsatt er vevd av indiske håndverkere. I dagformålet med talismanen endret seg, og det begynte å bli brukt til rent dekorative formål. Dessuten har symboler til og med blitt brukt i tatoveringsteknikken. Drømmefangeren trenger ikke å kjøpes, fordi det kan gjøres veldig enkelt med egne hender. Og det faktum at det vil bli laget for hånd vil gi det spesiell betydning og energi. Det er også en streng betingelse: før du starter en bedrift, bør du fullstendig kvitte deg med negative tanker og forberede deg på gode.

Hvordan lage en drømmefanger med egne hender?

drømmefanger skisse
drømmefanger skisse

Du trenger:

- alle, men vakkert formede fjær;

- tråder (mulina eller mercerisert garn);

- ringer (metallfelg, bøyle osv.);

- forskjellige perler og krystaller;

- tilleggsmaterialer: bånd, krok, nåler, saks, universallim.

Beskrivelse av arbeidet:

1. Så, hvordan lage en drømmefanger med egne hender? Vi tar ringen i hendene og pakker den inn med et bånd (tråd).

drømmefanger tatovering
drømmefanger tatovering

I dette tilfellet må belegget av tapen lages uten hull. Etter at sirkelen er klar, kutt av halene og lag en knute på den vevde ringen med en vanlig båndfarget tråd. I tillegg til kunstige bånd og tråder kan du ta semsket skinn, skinnbånd og floss.

drømmefanger skisse
drømmefanger skisse

2. Vi utfører veving av "spindelvev". Til dette formålet fester vi en eller flere flerfargede tråder til ringen.

drømmefanger skisse
drømmefanger skisse

Hvordan lage en drømmefanger med egne hender fra flere tråder? Dette vil tillateprodusere spektakulære fargeoverganger i gapet fra ringen til midten av nettet.

gjør-det-selv drømmefanger
gjør-det-selv drømmefanger

Knyt en tråd i en knute, som vi etter 3 eller 4 cm overfører gjennom ringen og trer den inn i den resulterende løkken, og danner dermed en halvknute, stram den og fortsetter dermed langs hele omkretsen til slutten. Det er nødvendig å beregne slik at den siste løkken ikke berører den første, det vil si at det skal være et lite gap på 2 cm mellom dem.

3. Deretter pakker vi tråden ikke med selve ringen, men med tråden liggende fra 1. løkke til 2., deretter halvknuten, og igjen på denne måten vil vi fortsette å lage drømmefanger-amuletten vår.

hjemmelaget drømmefanger
hjemmelaget drømmefanger

Skissen av dette produktet vises ved siden av det, det vil tillate deg å visualisere teknikken for å lage vev. For skjønnhet kan du veve forskjellige steiner, perler. Nærmere kjernen bør du ty til en heklenål, da det blir lettere med den og arbeidet blir raskere ferdig.

Drømmefanger
Drømmefanger

4. Vev nettet nesten til vi får et hull på størrelse med en finger.

5. Hvordan lage en drømmefanger med egne hender og fikse den på veggen? Når ringen er ferdig flettet, lager vi en løkke som skal fungere som veggfeste. For å gjøre dette, mål tråden med ønsket lengde og fest den til bøylen med perler med flere knuter.

drømmefanger klar
drømmefanger klar

6. På den andre siden av ringen skal vi feste tre tråder eller bånd, som vi legger perlene på og fester fjærene med lim.

Hjemmelaget amulett er klar! Måtte han la deg sove rolig!Vel, hvis du vil huske en drøm, så når du våkner, er det bare å berøre amuletten.

Anbefalt: