Innholdsfortegnelse:

Hvordan lage en pappkommode med egne hender?
Hvordan lage en pappkommode med egne hender?
Anonim

Mange av oss er glad i kreativitet - noen for enkel underholdnings skyld, noen lager for salg, og noen vil bare glede barn. Denne artikkelen vil fortelle deg hvordan du lager en kommode av papp med egne hender. Etter å ha lest, vil du være i stand til å lage din egen designergjenstand som vil være nyttig i huset og vil glede deg og dine gjester.

DIY kommode i papp
DIY kommode i papp

Før du begynner å lage en pappkommode med egne hender, må du forberede alt nødvendig verktøy for jobben og velge en boks som passer til størrelsen på kommoden din.

Verktøy for jobben

For arbeid trenger vi:

  1. Pappeske.
  2. Blyant.
  3. Linjal.
  4. Skrivevarekniv.
  5. Lim.
  6. Selvklebende papir.
  7. Scotch.

Kartongemne for kommode

Til å begynne med, på den ene siden av esken, skjær av sidelukkingsdelene med en kontorkniv. På den andre siden skal de tjene som en kommode.

Vi må gjøre innerveggene til fremtidens kommode doble. Dette vil gi hamstyrke og stabilitet. For å gjøre dette, fra siden der vi forlot de lukkende delene av boksen for kommoden, måler vi den nødvendige dybden. Vi tegner en målt dybde med en blyant på alle fire sider. Med en kontorkniv kutter vi langs linjene ikke til enden, men bare den øvre delen av pappen, uten å trykke hardt på kniven. I hjørnene må du lage kutt til dybdelinjen. Bøy deretter siden innover, og oppnå doble vegger. I tillegg vil slike vegger ikke bøye seg etter liming. Basen for en liten kommode laget av papp er klar. Vi fortsetter å jobbe med å legge til skuffer og hyller.

Hvordan lage en kommode av papp med egne hender
Hvordan lage en kommode av papp med egne hender

Hyller for pappkommode

En gjør-det-selv pappkommode trenger hyller. For å gjøre dette bruker vi sideveggene avskåret i den første fasen av arbeidet. De må også gjøres doble, som veggene i basen. For å gjøre dette, mål pappen med ønsket lengde og bestem antall hyller. Vi deler det resulterende stykke pappeske i to like deler, og ved hjelp av en kontorkniv skjærer vi heller ikke gjennom, men bare det øverste laget av papir. Brett i to langs snittlinjen og lim inn i basen med lim. Du kan bruke varmt lim for denne prosedyren.

Crate making

Det vil kreve litt arbeid å lage boksene. Hver boks må lages separat, for hvis du skynder deg og gjør alt på en gang, vil den ikke passe inn i en kommode laget av papp med egne hender.

Liten gjør-det-selv kommode laget av papp
Liten gjør-det-selv kommode laget av papp

Ta avmål på innsiden av basen og husk at du må måle alle sider. Etter at du har tatt alle målene, må du beregne dimensjonene til boksen, ta hensyn til liming. For eksempel:

  1. Hvis du tapetserer, må du redusere alle sider med 4-5 mm. La oss si at høyre og venstre side er lik hverandre og har en lengde på 25 cm, så vil subtraksjonen se slik ut: 25 - 5 mm=24,5 cm Dette vil være verdien av hver av dem. Det gjør vi med alle de gjenværende partiene.
  2. Hvis du limer med selvklebende papir eller vanlig hvitt papir, så er det nok å redusere med 3 mm. La oss ta de samme målene - 25 cm. Regnestykket vil se slik ut: 25 - 3 mm=24,7 cm. Vi gjør det samme med alle de resterende sidene.

Etter at du har beregnet alle detaljene i esken, må de kuttes ut av papp. Lim med tape og mål opp skuffen slik at den passer inn i kommoden. Hvis det er noen vanskeligheter og boksen er tett og ikke beveger seg godt ut, kutt båndet og kutt de områdene der du la merke til krokpunktene. Ignorer det - og boksene dine etter liming vil ikke passe inn i åpningen eller til og med sette seg fast i den. Som et resultat vil en gjør-det-selv pappkommode bare bli en ubrukelig ting i interiøret.

Når du jobber med en boks, kan du ikke umiddelbart lage bunnen, men først justere målene på sidene, og deretter sirkle bunnen av boksen langs innsiden. Gjør dette for alle de nødvendige boksene og fortsett med å lime inn, det er bedre å starte fra innsiden og boksene.

Kassene skal ha håndtak, du kan kjøpe små med skruer og skru på, eller om du harkommode for et barn, laget av vanlige fargede lisser, tre dem gjennom ekstra hull laget på forsiden. Kommoden din er klar, gi den den mest ærefulle plassen i huset.

Kosmetisk skuff

DIY smykkekommode i papp
DIY smykkekommode i papp

Du kan fantasere, lage dine egne varianter av kommoder med dine designideer, eller bruke våre og lage et annet alternativ - en gjør-det-selv kommode for kosmetikk av papp. For produksjon bruker vi alle de samme verktøyene + i tillegg (til dekorasjon) - perler i forskjellige farger og diametre og blonder av stoff. Dekorer det ferdige produktet etter din smak, utfyll det med dine ideer og design. Vårt design vil bestå av to seksjoner, om ønskelig kan antallet reduseres eller økes.

Vi tar to bokser av samme lengde, bredden på den ene skal være litt mindre, siden i vårt tilfelle settes den minste inn i den større. Hvis du ikke fant de riktige størrelsene, kan du lage dem selv, da du laget boksene i den første versjonen av kommoden. Vi limer over boksene med klut eller papir, bruk det som er for hånden. Om ønskelig kan et speil limes på lokket. For at konstruksjonen av to bokser skal være komplett, fester vi den indre boksen til den ytre boksen på spesielle plasthendler. Vi dekorerer den ferdige lille kommoden din med alle slags perler og rhinestones.

Kommode for smykker

Vel, det siste alternativet i artikkelen vår er en gjør-det-selv smykkekommode i papp. Alle kvinner elsker smykker, men hvordan og hvor de skal lagres riktig,praktisk t alt ingen vet. For å gjøre dette foreslår vi å lage en vakker kommode i din stil til interiøret.

Gjør-det-selv papp kommode for kosmetikk
Gjør-det-selv papp kommode for kosmetikk

Vi trenger:

  1. Tøm melke- eller juicebokser.
  2. Tom skoeske, i god, ubrukt stand da den er sterkere enn en vanlig pappeske.
  3. Saks.
  4. Lim.
  5. Innpakningsmateriale eller papir.

Bestem antall og størrelse på fremtidige skuffer. Velg hvordan du vil plassere kommoden - horisont alt eller vertik alt. Når du tar dimensjoner, husk at det er nødvendig å redusere tykkelsen på limen. Når du arbeider med stoff, multipliseres tykkelsen med to.

Inni legger vi pappskillevegger og limer dem, samt alle andre detaljer. De vil forlenge levetiden til kommoden din. Etter at du har satt sammen hele kommoden og limt alle detaljene, fortsett til designet. Ikke glem skuffehåndtak. Du kan lage dem av vanlige skolisser. På forsiden kan du først strenge en stor perle.

Legg all dekorasjonen i kommoden og legg den på et passende sted for deg.

Anbefalt: