Innholdsfortegnelse:

Scrapbooking: hvor skal jeg begynne og hvordan lære?
Scrapbooking: hvor skal jeg begynne og hvordan lære?
Anonim

Håndlagde fotoalbum, postkort og andre småting – alt dette er scrapbooking. Hvordan begynne å gjøre denne typen håndarbeid? Du trenger en rekke materialer og din egen fantasi i et stort volum. Selv om noe til å begynne med ikke "fester" med deg, er ikke dette en grunn til å gi opp en ny hobby. Prøv igjen, og du vil definitivt lykkes.

Digital eller papirutklippsbok?

Scrapbooking hvor du skal begynne
Scrapbooking hvor du skal begynne

Ikke alle vet at denne typen håndarbeid ikke bare omfatter håndverk laget av papir, papp og dekorative elementer. Bilder designet i elektroniske redaktører, fargerike rammer og hele fotobøker klare for trykking er også scrapbooking. Hvor skal du starte din kreative reise? Fra digital bildebehandling eller fra å lage virkelige håndgripelige mesterverk? Dette er et spørsmål om smak, noen mestere kombinerer med hell begge retninger. Fordelene med digital scrapbooking er åpenbare - først av alt, minimumskostnadene for materialer. Du trenger baredataprogram. Imidlertid virker bilderedigerere for kompliserte for mange brukere. Faktisk er det nok å øve mer, og over tid vil du intuitivt mestre alle tilgjengelige funksjoner. For å begynne å jobbe med ekte materialer, er det ikke nødvendig med spesielle ferdigheter og evner, fordi vi alle lærte å klippe og lime i de forberedende timene til skolen.

Scrapbooking av papir: hvor skal jeg begynne?

Scrapbooking leksjoner for nybegynnere
Scrapbooking leksjoner for nybegynnere

Du vil ikke lykkes hvis du ikke forbereder nødvendige materialer og verktøy på forhånd. I store byer er det lett å finne spesialbutikker med varer for denne typen kreativitet. I dem kan du kjøpe ulike typer papp, bakgrunnspapir, maler og emner for å lage applikasjoner. Men ikke bli opprørt hvis du ikke finner en lignende butikk. Et fotoalbum kan lages av vanlig papp klistret over med papir for innpakning av gaver, og en rekke husholdningsbagateller. I mange kunst- og håndverkssentre gjennomføres scrapbookleksjoner for nybegynnere ved bruk av improviserte materialer. Stykker av flerfarget stoff, knapper og perler, bånd vil bli brukt. Ikke glem utvalget av verktøy og tilbehør. Du trenger dobbeltsidig tape, universallim og saks i forskjellige størrelser. Senere kan du kjøpe hull og stempler. Sakser er ikke bare rette, men også krøllete, men først bør du ikke kjøpe mange forskjellige.

Hvor henter du inspirasjon?

Scrapbooking for nybegynnere fotoalbum
Scrapbooking for nybegynnere fotoalbum

Hvis du baredu begynner å lage i denne teknikken, bør du ikke umiddelbart ta på deg storstilt arbeid. Ikke glem at rammer for ett bilde og dekorative kort også er scrapbooking. Hvor du skal begynne - det er klart med en gang. Prøv å lage en liten gavekonvolutt eller et kort. Hvis du foretrekker utformingen av bilder, lag et postkort med et bilde eller ordne et bilde i en ramme. Se etter en kombinasjon av farger og teksturer, husk moderasjon. Ikke prøv å bruke så mange dekorasjoner som mulig i en sammensetning. I scrapbooking er det viktigste ikke antall elementer, men hvor harmonisk de ser sammen. Ikke vær redd for å bruke tilpassede dekorasjoner. Individuelle elementer kan til og med hekles eller veves av perler. Hvis slikt arbeid virker for arbeidskrevende for deg, bruk ferdig flette og blonder, scrapbooking for nybegynnere forbyr ikke dette. Et fotoalbum pyntet med fabrikklagde bånd eller frynser kan noen ganger se mer interessant ut enn et stykke med håndlaget pynt.

Anbefalt: