Innholdsfortegnelse:

Hvordan strikke herretøfler med strikkepinner?
Hvordan strikke herretøfler med strikkepinner?
Anonim

Vet du ikke hva du skal gi din kjære, kollega eller far til ferien og ønsker å lage en gave med egne hender? Prøv så å strikke herretøfler. Vi vil beskrive i detalj teknologien til dette produktet i materialet som presenteres nedenfor.

Gjør deg klar for jobb

Å strikke herretøfler med egne hender er ikke vanskelig i det hele tatt. Men bare hvis du tenker gjennom alle de små tingene. Du bør begynne med å se etter en interessant modell av herretøfler. Men jeg vil umiddelbart ta forbehold om at de kan lages på filtsåler, strikket eller den som er igjen fra gamle sko. Derfor bør du ta hensyn til denne nyansen når du planlegger ideen din.

Deretter bør du bestemme deg for mønsteret, plukke opp garn til det, og deretter verktøyet. Du må strikke herretøfler med strikkepinner med et tett mønster, best av alt preget. Strikketråder er mer egnet for ull og ganske tykke, mørke nyanser. Vi velger strikkepinner hvis diameter er lik tykkelsen på garnet.

mønsteropplegg
mønsteropplegg

Måling av foten

Det er lett å glede en man er glad i med en original ting. Men for ikke å ta feil av størrelsen på strikkede herretøfler,målinger må tas riktig. Hvis du vil lage produkter på den ferdige sålen eller filt-innersålen, må du måle:

  1. A - løftehøyde.
  2. G - ønsket lengde på den øvre delen av tøflene.

For å binde produktet som studeres fullstendig, er det nødvendig å klargjøre innleggssålen. For å gjøre dette, mål lengden på foten (B) og bredden (D). Strikk den øvre delen av tøflene i dette tilfellet i henhold til de samme parameterne som produktet på den ferdige sålen.

Beregn dimensjonene til det tiltenkte produktet

Neste trinn i den presenterte instruksjonen er å konvertere centimeter til måleenhetene som er nødvendige for strikking. I dette tilfellet trenger du ikke å gjøre noe umulig. Du trenger bare å strikke en firkant på 5x5 cm, men det er ikke lett. Mønsteret, garnet og strikkepinner bør være de som er valgt for å strikke herretøfler.

Etter at vi teller løkkene og radene som ble utslått i den. Vi går tilbake til målingene våre og deler alt på fem. Deretter multipliserer vi tallet oppnådd ved å dele de horisontale og vertikale løkkene i prøven. Vi multipliserer radene med verdien som gjenstår etter å ha delt de vertikale målene. De beregnede enhetene skrives ned på et stykke papir. Vi vil jobbe med dem.

strikke tøfler
strikke tøfler

Herretøfler med filtsåler eller såler fra gamle sko

Erfarne håndverkere, som deler sine erfaringer med nybegynnere, merk at du kan velge absolutt hvilken som helst mønster for strikketøfler. Men for at arbeidet skal bli vakkert og av høy kvalitet, må du begynne riktig. Før det forbereder vi innersålen eller sålen. Vi knytter den første med en tynn krok,beveger seg rundt omkretsen.

Det er ikke så praktisk å jobbe med den andre, så du må forberede en syl eller en tykk nål og et lys. Så tenner vi et stearinlys og varmer spissen av sylen eller nålen i noen sekunder, lager like store hull langs hele den øvre delen av sålen. Mange erfarne nålekvinner råder nybegynnere til å bruke en gaffel med skarpe nellik til dette formålet. Denne enheten lar deg ikke tenke på plasseringen av verktøyet, hullet vil alltid være i samme avstand. Etter å ha behandlet sålen, tar vi en tynn krok og binder hele overkanten med den.

Strikkede tøfler med strikket innleggssåle

Hvis du vil lage alle produktene selv, må du først klargjøre innleggssålen. Profesjonelle needlewomen anbefaler å lage den med en krok. Da vil delen vise seg å være mer stiv og tett, noe som betyr at herretøfler strikket med strikkepinner vil glede eieren mye lenger. Vi foreslår å studere ordningen med en slik innleggssåle videre.

innleggssåle ordning
innleggssåle ordning

Hvis leseren ikke er kjent med hekleteknologi, kan du bruke det andre opplegget. Hun forklarer essensen av strikking.

Hvordan strikkes herretøfler&

Behandle den innledende fasen, fortsett til implementeringen av hovedproduktet. Vi forbereder garn, verktøy, et mønster (diagram) for tøfler med strikkepinner. Etter det setter vi oss godt ned og begynner å legemliggjøre ideen om livet. For å gjøre dette:

  1. Vi klargjør sålen på noen måte som er beskrevet.
  2. Så merker vi med en tusj eller en tråd av en annen farge området som er reservert forstrikketopp av tøfler.
  3. Ved hjelp av en krok trekker vi ut nye løkker på et bestemt sted og fordeler dem på strikkepinner. Erfarne nålekvinner anbefaler å bruke bare tre eller fire hoved- og fjerde tillegg.
  4. Etter at vi har strikket, beveger vi oss frem og tilbake. Uten å legge til eller trekke fra noe.
  5. Tot alt må vi strikke et antall rader som tilsvarer halve høyden av oppstigningen. Men etter å ha nådd 2/3 av ønsket lengde, begynner vi å redusere løkkene forsiktig. For å gjøre dette lukker vi tre løkker sammen nøyaktig i midten av baugen. Vi fortsetter på denne måten for de resterende radene.
  6. Etter at du har fullført de nødvendige manipulasjonene, klipp av tråden og etterlater en ganske lang spiss.
  7. Med en krok fører vi den gjennom den øvre kanten av "lokket" på tøflene og strammer lerretet forsiktig.
  8. Skjul tråden fra feil side, knyt og klipp forsiktig av.
  9. I analogi sett strikker vi et par ferdige produkter.
strikkede tøfler
strikkede tøfler

Men vi fant ut hvordan vi skulle strikke herretøfler med strikkepinner i størrelse 42 eller en hvilken som helst annen. Tross alt endres ikke handlingsalgoritmen, og teknologien er den samme for alle modeller. Inkludert kvinner.

Anbefalt: