Innholdsfortegnelse:

Hvordan koble strikkede deler diskret?
Hvordan koble strikkede deler diskret?
Anonim

Mange nålekvinner er interessert i spørsmålet: "Hvordan koble sammen to strikkede deler usynlig?" Ja, samtidig slik at det ikke er skjevheter eller tetthet og at produktet ser rett og slett fantastisk ut.

Det er faktisk ikke noe komplisert med dette. Og på grunn av det faktum at det er mange sømteknikker, kan du velge en mer praktisk. I denne artikkelen vil vi beskrive flere måter å koble sammen strikkede deler på.

Noen finesser i sømdetaljer

Før du begynner å sy delene, må du først forberede alt du trenger. Dette er først og fremst en tråd som vi skal sy mange og forskjellige detaljer med. Og fra verktøyene - en tykk nål med et stort øye, strikkepinner eller en krok (avhengig av hvilken symetode du har valgt). Når det gjelder tråden, så bruker de oftest den samme som strikket detaljene selv, eller lignende i fargen. Hovedsaken er at tråden er sterk.

hvordan koble sammen strikkede detaljer
hvordan koble sammen strikkede detaljer

Begynn med å jevne ut kantene på delene. Prøv deretter produktet og merk sømpunktene. For enkelhets skyld kan du i utgangspunktet lage en basting med en tråd i en annen farge. Når du syr, ikke ta for lang tråd - det kan detbryte raskt, og stram den godt.

For at sømmen skal bli jevn og rett, må du trekke tråden inn i løkker som ligger i samme avstand. Hvis du syr mansjetter eller en krage med jakkeslag, må kantene i dette tilfellet gjøres på den andre siden av de strikkede delene.

madrasssøm

Hvis du er mest bekymret for spørsmålet om hvordan du kobler strikkede deler diskret, så er denne vertikale usynlige sømmen det du trenger.

For å utføre det, bør du velge en tynn tråd. Kanskje til og med å sy. Det er nødvendig å utføre en madrasssøm på forsiden av delene. For å gjøre dette må du koble sammen kantene ved å ta tak i kantløkkene på begge sider.

For å utføre frontflaten, introduserer vi en nål med en tråd, først mellom den første og andre løkken på den ene delen, og deretter den samme på den andre delen. Dermed syr vi til slutt. For å utføre feil side, igjen på forsiden, setter vi nålen inn i selve løkkene. Samtidig fanger vi den øvre delen av løkken fra den ene delen, og den nedre delen fra den andre. Igjen, sy til enden.

hvordan hekle strikkede detaljer
hvordan hekle strikkede detaljer

Strikkesøm

Denne usynlige sømmen brukes til å skjøte sammen deler som er koblet i samme retning. Plasser dem først med forsiden opp og kantene mot hverandre. Før nålen og tråden under neste løkke på den andre siden. Vi syr videre ved analogi. Vi har en horisontal strikket søm.

En annen type strikket søm er en løkke-til-løkke-søm. Den brukes når du trenger å koble detaljene til strømpetypen strikking. For dettesy de åpne løkkene til de to delene av produktet. Tråden brukes den samme som ble brukt ved strikking.

Tre nålen med tråden inn i den første løkken fra innsiden av den øvre delen av produktet, trekk den inn i den første løkken på den nedre delen og før gjennom den andre løkken på feil side av den nedre delen. Deretter trer vi tråden fra forsiden av den øvre delen inn i den første løkken og fører gjennom den andre øvre delen fra innsiden. Deretter trer vi nålen inn i den andre løkken av den nedre delen fra forsiden og fører til den tredje nedre delen fra innsiden. Vi fortsetter å sy analogt. Prøv å holde sømløkkene identiske i størrelse med løkkene på produktet.

Søm "kjede"

Denne sømmen er egnet for å koble sammen skuldrene. Når du strikker, er det nødvendig å forlate frie løkker på strikkepinnene på forsiden og baksiden av produktet. Brett deretter delene inn til hverandre. Vi tar en strikkepinne til og begynner å strikke den første løkken bak på forsiden, og deretter den andre løkken fra begge strikkepinner

Vi begynner å lukke løkkene når det gjenstår to løkker på høyre strikkepinne. Vi gjør dette ved å kaste den første løkken på den andre. Vi fortsetter analogt til slutten. På forsiden av produktet vil vi således se et mønster i form av en kjede. Denne typen søm passer for de som ønsker å lære å feste strikkede deler vakkert.

hvordan koble sammen strikkede deler med strikkepinner
hvordan koble sammen strikkede deler med strikkepinner

Hvis du ikke vil at denne kjeden skal være synlig, gjør det samme, bare brett delene mot hverandre først.

Søm med lukkeløkker

Dette er en annen måte for de som leter etter hvordan man kan slå sammen strikkede deler med strikkepinner. Vi skal utføre denne sømmen medfeil side av produktet. For å gjøre dette, ta en ekstra strikkepinne og tre den inn i den første fremre løkken på den øvre strikkepinnen og inn i den første vrangløkken på den nedre strikkepinnen. Fjern deretter begge løkkene. Trekk deretter den andre løkken gjennom den første. Så gjentar vi alt fra begynnelsen.

Snu det strikkede produktet og fjern to løkker. Trekk den andre gjennom den første. Igjen, fjern to løkker og trekk den andre gjennom den første. På slutten fester vi den siste løkken.

Sting "baksiden av nålen"

Denne sømmen gjøres også fra innsiden og ut. Vi tar begge delene, bretter dem mot hverandre og fester tråden på de ekstreme løkkene. Så trer vi nålen og tråden, og trekker oss tilbake en halv centimeter fra siste søm.

hvordan du vakkert kobler strikkede detaljer
hvordan du vakkert kobler strikkede detaljer

Sett inn nålen på stedet der forrige søm slutter, og ta den ut igjen en halv centimeter fra sømmen. Trekk ut tråden. Vi fortsetter på samme måte.

Heklesøm

La oss beskrive noen eksempler på hvordan man hekler strikkede deler.

  1. Hvordan hekler jeg strikkede deler? Skjult søm. Vi gjør det på kanten. Vi setter de to delene av produktet sammen mot hverandre og trekker kroken gjennom dem, griper og drar løkken. Igjen trer vi kroken og drar gjennom begge deler og den tidligere fangede løkken. Vi strikker og gjentar siste handling til slutten.
  2. Enkel hekle. Vi gjør det på forsiden av produktet. Vi setter kroken gjennom veggene i den lukkede raden av begge deler, og tar tak i tråden og trekker ut løkken. Trekk løkken gjennom de to neste løkkene i den lukkede raden, og ta tak i tråden og trekk den uten ny løkke gjennom de to foregående på kroken. Deretter fortsetter vi i samme mønster, fra det øyeblikket den første løkken trekkes.
  3. For å koble sammen de åpne løkkene på strikkepinnene, brett begge delene mot hverandre og tre kroken gjennom de første løkkene på strikkepinnene og fjern dem, som i de fremste. Strikk så over kroken og trekk opp en løkke gjennom to løkker på kroken. Fjern nå 2 løkker fra strikkepinnene. Tre løkker gjenstår på kroken. Garn over kroken og trekk opp en løkke gjennom de tre løkkene på kroken. Nå er det 1 løkke igjen på kroken, og vi gjentar alle trinnene fra det øyeblikket nålen fjernet to løkker fra strikkepinnene

Sømsøm

Hvordan koble sammen strikkede deler med strikkepinner? For å gjøre sømmen usynlig, må du utføre den fra innsiden og ut. Men hvis du vil ha en dekorativ snøresøm i krysset mellom delene, kan du gjøre det fra forsiden.

hvordan koble strikkede detaljer diskret
hvordan koble strikkede detaljer diskret

Vi setter de to delene av produktet sammen mot hverandre, og plasserer kantene på samme linje. Deretter introduserer vi en nål med en tråd bakfra gjennom innsnevringene mellom løkkene på kantene. Vi syr den til slutt.

Kobling av vertikal og horisontal del

Oftest brukes denne sømmen til å sy ermer. I tilfelle det er flere rader enn løkker, når du syr på et erme, tar du med jevne mellomrom to brokker mellom løkkene på kanten av den ene delen og en løkke fra den andre.

hvordan koble sammen to strikkede deler
hvordan koble sammen to strikkede deler

Ved strømpestrikking for å koble sammen vertik alt og horisont altdeler, er det nødvendig å føre nålen med tråden under løkken til den vertikale delen i en lukket rad og bringe den under brosjen mellom den første og andre løkken på den horisontale delen. Og så, etter samme mønster, syr vi til slutten

Det er alt, ikke noe komplisert med hvordan man kobler sammen strikkede deler på en vakker måte. Du trenger bare å begynne, og strikking vil dra deg inn i magiens verden!

Anbefalt: