Strikkede babyklær er vår tids motetrend
Strikkede babyklær er vår tids motetrend
Anonim

I det siste har håndstrikking blitt veldig populært. Mange mødre lager strikkede barneting på egen hånd eller bestiller dem fra erfarne håndverkere. Selv om det ikke er så vanskelig å lære dette håndarbeidet. Kjøp veiledninger med steg-for-steg tegninger og prøv å strikke for eksempel et skjerf.

strikkede babyklær
strikkede babyklær

Før du begynner å strikke, må du lære deg å forstå garnet. Vurder garn til barneting. I håndverksbutikker finner du nøster merket "Baby" eller "Baby". Vi må si med en gang at det ikke er verdt å gi preferanse bare til slikt garn. Det hender at merket står, og tråden å ta på er ubehagelig og stikkende. Gjør kjøp basert på hvordan du føler deg, og legg til litt kunnskap til dem.

hekle babyklær
hekle babyklær

For det første, for at strikkede babyklær skal være myke og behagelige for kroppen, må du kjenne til grunnregelen. Tråder skal være fra tre hovedkomponenter: akryl, merinoull og bomull. Bomullstråder forårsaker ikke allergi, og dette er viktig. Og hvis du tror at de ikke klarer å varme seg om vinteren, tar du feil. Selvfølgelig er de langt fra ull, men likevel er de bedre ennsyntetiske stoffer. Akryl er en syntetisk tråd, så du bør ikke bruke den i sin rene form.

Hvis du har bestemt deg for at du skal strikke barnestrikkede ting med strikkepinner, foretrekk kombigarn. Den mest passende sammensetningen er merinoull + akryl, 50% bomull + 50% akryl. Det er fra garn med slike komponenter at man får de mest delikate, myke og behagelige å ta på.

Barneklær er delt inn i tre hovedgrupper: under tre år, over tre år og for tenåringer. Denne inndelingen er basert på at barn i disse periodene har en helt annen livsstil og kroppsstruktur. For babyer brukes for eksempel det mykeste garnet og det enkleste snittet. Og for eldre må du bruke sterkere tråder.

Mønstre for barn under tre år er de enkleste. I utgangspunktet er dette rektangler for foran og bak og en trapes for benet eller ermet. For slike babyer er det bedre å bruke strikkepinner, siden heklestrikkede barneting er noe grovere.

barnestrikkede ting med strikkepinner
barnestrikkede ting med strikkepinner

For andre barn, hold deg til størrelsesområdet som tilsvarer høyden og alderen til barnet. For eksempel, hvis et barn er 2 år gammelt og høyden er 92 cm, har han størrelse 26. Men husk at alle barn utvikler seg forskjellig. Derfor er det best å bruke ferdigsydde klær som veiledning. Og hvis barnet er mett, bør mønsteret være en størrelse større.

Når det gjelder selve strikketeknikken, følg de grunnleggende reglene selv for babyer. Det er nødvendig å strikke (forme) nakken, trimme bunnen med høy kvalitetprodukter, lage hull til knapper og så videre. Strikkede barneting skal være laget av lyst, saftig garn. For tenåringer er detaljene strikket, som for voksne, men de er laget med stor variasjon. Du kan bruke volanger, spiraler, volanger, dusker, frynser og lignende. Du kan lage jacquardmønstre, strikke mønstre i form av biler, dyr, blomster, tegneseriefigurer, eventyr og så videre.

strikkede ting til barn
strikkede ting til barn

Mønster og strikkeoppskrifter finnes i spesialmagasiner. Der finner du også detaljerte beskrivelser av hvilket garn du skal bruke, og i hvilken mengde. Og du kan henvende deg til Internett, på dets åpne områder finner du mye nyttig informasjon. På tematiske fora kan du for eksempel dele erfaringer eller be om råd. Mange alternativer. Alt du trenger er lysten og lysten til å mestre denne typen håndarbeid.

Anbefalt: