Innholdsfortegnelse:

Strikkede sko (heklet) med beskrivelse og diagram. Fra tøfler til støvler
Strikkede sko (heklet) med beskrivelse og diagram. Fra tøfler til støvler
Anonim

Støvler, ballettsko, sandaler og tøfler er alle strikkede sko (heklede). Du kan jobbe med beskrivelsen og diagrammet for hver av dem, og modifisere det for å passe din smak og behov. Da får du noe unikt. Og plukker du opp elegant garn, får du virkelig vakre strikkesko.

strikkede sko mesterklasse
strikkede sko mesterklasse

Danseballerinaer

Her er strikkede sko (heklet) med beskrivelse og diagram for toppen av ballettflatene og for sålen (se bildet under). Erfarne håndverkere anbefaler å strikke bunnen av ballettsko med en todelt tråd. Ønsker du en tettere strikk, men uten å brette trådene, så kan du bytte ut stavene med enkelthekler. I dette tilfellet er det meningen at antallet rader skal økes.

heklesko med beskrivelse og diagram
heklesko med beskrivelse og diagram

For å strikke toppen av produktet er det nødvendig å fortsette å strikke i en sirkel med de samme elementene. Så strikk tre rader. Begynn deretter å redusere løkkene for tåen.

For å gjøre dette, i første rad må du strikke to fastmasker med ett felles toppunkt. Hvis enenkelthekler velges, så skal de bare hoppes over. Reduksjonen skal være 4 løkker på begge sider av tåen.

De neste to omgangene anbefales å strikkes med en nedgang på 3 løkker på begge sider. Hvis arbeidet ble utført med garn i to tillegg, må du i neste rad kutte av en av trådene og erstatte elementet med en mindre. Det vil si, hvis det var en dobbel hekling, så strikk den uten hekling. Ballettflaten, som opprinnelig ble strikket med enkelthekler, skal fortsettes uten endringer, men i én tråd. Gjør samtidig én nedgang på sidene av sokkene

Kjør en eller to rader til uten å endre antall løkker. Strikk så en rad med pico. Det vil si, veksle søyler med kjeder med tre luftløkker.

heklesko med beskrivelse og diagram
heklesko med beskrivelse og diagram

Feriestøvler

Hvorfor må heklede sko (med beskrivelse og diagram) se ut som tøfler? Du kan lage høye eller lave støvler og vise deg frem i dem på helligdager. Det skal bemerkes at sålen deres også vil være bundet, så det er bedre å bruke slike støvler allerede innendørs. Noen drar dem forresten direkte på sko eller sandaler. Og hælen skyves inn i hullet igjen på forhånd.

Siden mønsteret til den foreslåtte modellen er enkelt, må du velge et vakkert garn for strikking. Den melange tråden med lurex ser original og festlig ut. Den skal være tynn, og du trenger en krok nummer 1-1, 75.

Produktproduksjonsalgoritme:

  1. Strikking begynner med en sokk. På ringen fra glidesløyfen, bind 20 kolonnermed en hekling. Dette er den første raden.
  2. Alle påfølgende sirkler lager et mønster for toppen av sokken. For å gjøre dette er 9 kolonner igjen på sålen og strikkes uten endring. Mellom de to ekstreme kolonnene på begge sider, må du legge til én kolonne om gangen. Mellom disse tilleggene strikkes det filetnett, det vil si at etter hver dobbel hekling må du lage en luftløkke.
  3. Det andre punktet er ment å gjøres to ganger til. Det vil si at tillegget må gjøres i tre sirkler.
  4. Deretter strikkes uten å endre mønsteret til stedet der hælen skal være. Legg igjen et hull ved å plukke opp en kjede med luftløkker. Dessuten bør den være lengre enn løkkene som ikke er bundet.
  5. Fortsett deretter å strikke filetnettet rundt sirkelen. Strikk ferdig i ønsket høyde.

For at støvelen skal sitte tett rundt ankelen, anbefales det å strikke denne delen med søyler i forskjellige høyder: med to eller tre hekler. Fest toppen av støvelen med et elastisk bånd i passende farge.

vakre strikkede sko
vakre strikkede sko

Sandaler

De trenger ikke mye garn, men du må fylle på med espadrillesåler. Du må knytte tå og hæl. Dessuten kan du velge hvilket som helst mønster: fra en helt lukket tå til smale striper. For å gjøre strikkede sko behagelige å ha på, foreskriver mesterklassen å ta bomullsgarn.

Tådetaljer bør strikkes slik at de sitter godt rundt benet. Det anbefales til og med å strekke dem litt. Sy dem deretter med overkastesøm til den forberedte sålen. Hæl med knytestriper ogsåskal være tett. For å holde sandalene sikkert på foten kan du knytte en liten sirkel inn i den øvre delen av tåen og tre stripen fra hælen inn i den.

Enkle bestemor-tøfler

De kan se fancy ut også. For å gjøre dette må du velge et vakkert mønster og strikke det med et passende garn. For hver tøffel må du lage 6 identiske firkanter som må sys riktig. Til å begynne med legger du 4 av dem til hverandre slik at du får en stor firkant. Dette er grunnlaget for det som senere skal kalles «heklede sko».

heklesko med beskrivelse og diagram
heklesko med beskrivelse og diagram

En beskrivelse og et diagram over hva du skal gjøre videre finner du i figur A. Ytterligere to ruter er sydd på utsiden diagon alt på de som allerede er på den store delen. Bøy deretter de som de andre rutene ikke er sydd til, og sy de sidene som er i kontakt med de øvre. Tøflene er klare.

Anbefalt: