Innholdsfortegnelse:

Den leddede dukken er et leketøy med utrolig skjønnhet
Den leddede dukken er et leketøy med utrolig skjønnhet
Anonim

Nylig har uttrykket "ledddukke" blitt stadig mer hørt. Disse fantastiske lekene har først nylig dukket opp i landet vårt, som ikke etterlater likegyldige ikke bare barn, men også voksne. Mange velstående mennesker samler hele samlinger av eksklusive ledddukker, til tross for at de fleste av dem er ekte kunstverk og er veldig dyre.

Generell informasjon

ledddukke
ledddukke

Det antas at den leddede dukken er en oppfinnelse av japanske mestere. Innbyggerne i dette landet har hevet "anime"-stilen til en kult, der hovedpersonene er karakterer med karakteristiske vakre ansikter. Så de fleste av disse lekene, selv til tross for deres voksne antrekk, har et bilde som er preget av en slags "barndom" og skjønnhet. I dag er ledddukken hovedproduktet til mange leketøysbedrifter i Japan, Kina og Korea. De produseres også i USA. I det siste har noen produsenter forsøkt å gå bort fra "anime"-stilen, og skape flere og mer realistiske produkter.

Artikulerte dukker: produksjonsteknologi

I henhold til den tekniske løsningen er denne lekenen figur som består av ulike deler festet sammen med en spesiell snor. Leddukken har sfæriske ledd mellom elementene (hengslene). De gjentar alle hovedleddene til en person (nakke, håndledd, albue, skulder, kne, hofte). Dette gir leketøyet høy mobilitet, som minner mye om bevegelsene til mennesker. Når designere lager ledddukker, legger designere spesielt vekt på å balansere dem, noe som lar dem ikke bare sitte, men også stå selv i fravær av et stivt skjelett.

Størrelser og materialer

Leddedukker (produksjonsteknologi)
Leddedukker (produksjonsteknologi)

De fleste produsenter av disse lekene bruker en spesiell hard polyuretan (“harpiks”) til produksjonen, som føles veldig lik porselen å ta på. Som regel har dette materialet en kjøttfarge. På grunn av egenskapene sine minner denne polyuretanen veldig om gamle og svært verdifulle leker laget av porselen, noe som gir dem en spesiell appell.

Den masseproduserte ledddukken måler fra 9 til 90 cm i høyden. Disse lekene har en spesiell markering: Tiny - 9-19 cm; Liten - 20-39 cm; MSD - 40-49 cm; SD - 50-69 cm; 70+ - høyde 70 cm eller mer. Karakteristiske kriterier for slike dukker: kroppsdeler er forbundet med spesielle festemidler (gummibånd); leketøyet har et hode som består av 2 eller flere deler med utskiftbare øyne; de kan ha bytte av parykk, sko og klær; kan være gjenstand for individuelle skulpturelle eller kosmetiske endringer.

Hjemmelagde ledddukker

Opplegg av en ledddukke
Opplegg av en ledddukke

Mangekreative mennesker lager slike leker med egne hender. For å gjøre dette må du ha en ide om strukturen til menneskekroppen og kunne jobbe med egnet materiale for modellering. Ordningen med den hengslede dukken er ganske enkel. Det gjentar strukturen til den menneskelige figuren fullstendig. I dette tilfellet er hengslene plassert der motorleddene er plassert i mennesker. I store dukker beveger selv fingrene seg ofte. Sterke gummibånd er strukket inne i den hule kroppen, og forbinder alle detaljene til dukken. Kroppen og ansiktet er for det meste skulpturert for hånd, selv om en spesiell form kan brukes til dette. For å lage hulrom inne i delene av leketøyet, brukes rør i forskjellige størrelser. Ulike hengsler (skjøter) dannes separat. Det er laget hull i dem som et elastisk bånd tres gjennom. En hjemmelaget ledddukke er dekorert og kledd avhengig av skaperens ønske.

Anbefalt: