For å hjelpe unge håndverkere: hvordan lage et tetraeder av papir
For å hjelpe unge håndverkere: hvordan lage et tetraeder av papir
Anonim
hvordan lage et tetraeder av papir
hvordan lage et tetraeder av papir

Hvis du plutselig fikk en oppgave i en geometritime, eller det i seg selv var et ønske om å friske opp egenskapene til tredimensjonale figurer, så bør du definitivt lese om hvordan du lager et tetraeder av papir, og sørg for å omsette rådene våre i praksis. Tross alt er denne figuren, på grunn av sin enkelhet, en av de grunnleggende modellene for tredimensjonal modellering.

Selve ordet "tetraeder" kan oversettes fra gresk til "tetraeder". Faktisk har det aktuelle objektet fire trekantede flater, samt fire hjørner og seks kanter. Det er flere underarter av denne figuren, men vi vil ikke diskutere alle mulige alternativer. I denne artikkelen kan du lære om måter å gjøreut av papir

volum av et tetraeder
volum av et tetraeder

tetraeder. Dette vil være et vanlig tetraeder, hvis ansikter alle er likesidede trekanter.

For å jobbe trenger du ikke gå inn i komplekse matematiske beregninger, du trenger ikke å beregne volumet til et tetraeder, dets areal eller høyden. Det eneste du trenger er et ark papir, en blyant, saks og lim, eller du kan klare deg med bare papir.

På grunn av papirå lage et tetraeder, ha alle nødvendige materialer? Det er flere måter. Det første og vanligste alternativet: kutt ut fire separate trekanter med de såk alte "kronbladene", som deretter limes sammen. Du kan tegne en likesidet trekant selv eller bruke en ferdig mal. Fordelene med denne metoden inkluderer

hvordan lage et tetraeder av papir
hvordan lage et tetraeder av papir

muligheten til å lage en figur flerfarget ved å ta papir i forskjellige farger og nyanser. Dette vil gjøre produktet lysere og mer interessant.

Den andre måten er å lime ikke separate trekanter, men allerede koblet til hverandre (den såk alte tetraederutfoldingen). I dette tilfellet kan det også være flere alternativer, nemlig: kronblader for liming kan være på alle åpne flater eller bare på noen, de som representerer minimum for sikker fiksering.

Og til slutt, med tanke på den tredje måten å lage et tetraeder av papir på, vil vi se at det ikke er behov engang for lim, fordi

tetraedernett
tetraedernett

Et annet alternativ for å sette sammen denne geometriske figuren er modulær origami. En slik hul pyramide kan lages ved hjelp av denne metoden, med tilstrekkelig mengde papir, utholdenhet og tålmodighet i reserve. Generelt er dette ikke veldig vanskelig, men heller møysommelig arbeid, og i denne artikkelen vil vi ikke gi detaljerte instruksjoner. Hvis du er interessert i denne informasjonen, kan du finne den i kildene dedikert til denne japanske kunsten. Og hvis du fortsatt gir deg selv problemer med å finne instruksjoner for dette håndverket, vil du snart få til og med et så komplekst design.

volum av tetraeder
volum av tetraeder

Hvert av alternativene ovenfor har sine egne fordeler fremfor de andre, og de er alle verdige og effektive. Og du bør velge metoden som passer deg, basert på tilgjengeligheten av tid og tålmodighet, samt formålet med den fremtidige tetraedermodellen.

Anbefalt: