Innholdsfortegnelse:

Hvordan lage en lommebok til deg selv eller som gave på en stilig og enkel måte?
Hvordan lage en lommebok til deg selv eller som gave på en stilig og enkel måte?
Anonim

Små poser for penger ble sikkert oppfunnet for lenge siden, nesten umiddelbart etter at pengene selv ble funnet. Antikkens vesker samsvarte med innholdet: for metallmynter var det nødvendig med en veske i stedet for en moderne veske. Det er klart at med introduksjonen av papirsedler, statskassesedler og plastkort, har utseendet til "håndvesker" for å bære og oppbevare penger endret seg dramatisk.

Den klassiske lommeboken er nå en veske som er litt større enn en seddel med flere lommer. Herremodeller brettes oftest fra ønsket om minimalisme, men damemodeller presenteres i alle versjoner. På salg er det mange modeller av varierende kvalitet, men ofte ikke de beste. Derfor oppstår spørsmålet: hvordan lage en lærlommebok med egne hender slik at den er holdbar og understreker din individualitet?

Skinn til lommebøker

Først trenger vi et passende stykke materiale. Dimensjoner avhenger av modellen og fremtidige dimensjoner på produktet. For å lage din egen lommebok for en mann, er det bedre å velge bovint skinn, som har alvorlig stivhet selv etter soling og holder formen perfekt i mange år. Det er bedre å lage innerlommer fra ku eller kalveskinn, men for kvinnerlommebokmodeller kan få mykere hud.

Det er bedre å velge tykkelsen på materialet selv. Det er viktig å velge vegetabilsk garvet skinn - slik skinndressing gjør materialet mer elastisk. En betydelig ulempe med en slik dressing er frykten for fuktighet, under påvirkning av hvilken huden svulmer, og etter tørking krymper den og blir sprø. Dette er kritisk for sko, men ikke så viktig for en lommebok. Vegetabilsk garvet skinn er derimot lettere å behandle ved preging, pyrrografi og til og med utskjæring. De dyrere lær alternativene er ikke egnet for nybegynnere på grunn av pris- og behandlingskrav.

Om nødvendig er det nødvendig å farge materialet i henhold til instruksjonene som er angitt på fargestoffpakken, og først etter det fortsette med å kutte arbeidsstykket. Dette vil tillate deg å få ønsket farge på overflaten av hele produktet, mye bedre enn fargen på den utskårne formen.

Lommebok uten strenger

hvordan lage en lommebok
hvordan lage en lommebok

Skinn som materiale for tilbehør som lommebøker, vesker og små vesker er tradisjonelt. Det er noen behandlingsvansker. En lommebok krever slitesterkt, slitesterkt og ganske tykt materiale, som ikke alle symaskiner kan sy. Det er ikke alltid mulig å lage jevne sømmer med hendene, så vurder først muligheten for hvordan du lager en lærlommebok for kvinner uten å bruke tråder. La oss gå til bildet.

Bildet viser hvordan du lager en lommebok med kun ett metallfeste. Denne modellen egner seg for oppbevaring av kort, sedler og små papirer, og ved å gjøre modellen større kan dufå en liten kosmetikkveske.

hvordan lage en skinnlommebok
hvordan lage en skinnlommebok

Lommebok for menn med kortspor

Hvis du føler nok styrke og tålmodighet i deg selv, kan du prøve å sy en klassisk modell av en sammenleggbar lommebok for menn med ett rom for sedler og 6 lommer for kort.

lage din egen lommebok
lage din egen lommebok

Denne 4-delte skinnmodellen heter Milan Collector. Den er svært slitesterk og populær blant menn. Etter å ha laget en slik lommebok, kan du bruke den nesten hele livet. Spørsmålet om hvordan man lager en lommebok som vil vare hele livet avgjøres av enkel design og utskiftbare deler.

Material og verktøy

For å lage en slik lommebok trenger du ganske grovt slitesterkt skinn slik at lommeboken kan holde formen lenge. For interne deler kan du ta materialet litt tynnere, men ikke for mye, ellers vil sømmene være ujevne, noe som vil føre til ytterligere slitasje på disse delene. For å fungere trenger du følgende verktøy:

  • Saks - velg et verktøy for å jobbe med lær, slitesterkt og komfortabelt.
  • Sharp Knife - En verktøykniv eller verktøykniv med utskiftbare blad vil duge.
  • Metallinjal eller bare en rett plate for skjæring med kniv.
  • Syl eller spesielle piercers.
  • Nåler - velg etter tykkelsen på tråden, men husk at hullene til nålen skal være litt mindre i diameter slik at nålen går tett i huden, og ikkehenger ut.

Tråder bør tas kapron - de har tilstrekkelig styrke og smelter i endene for å hindre at sømmen blomstrer. Velg fargen selv, basert på personlige preferanser, men det er verdt å huske at en tråd som er litt mørkere enn hudfargen vil gunstig fremheve fargen på materialet.

Produksjonsnyanser

hvordan lage en lærlommebok med egne hender
hvordan lage en lærlommebok med egne hender

Den vanskeligste delen av å lage denne modellen er kanskje gjennomhulling av hull til gjengene, her må du være forsiktig. Det er nødvendig å kombinere delene som skal sys ved piercing eller måle hullene nøyaktig langs linjalen. Sømmen vil være synlig fra utsiden som et ekstra etterbehandlingselement, så avstanden mellom hullene må opprettholdes så nøyaktig som mulig. Endetrådene må trekkes ut fra innsiden, bindes og smeltes med en lighter. Bildene viser maler med hullplasseringer - du kan ganske enkelt skrive dem ut på papir og overføre til materialet.

hvordan lage en lommebok
hvordan lage en lommebok

Hvis du tenker på hvordan du kan lage en lommebok til deg selv eller som en gave til en venn, gå til arbeidet med nøyaktighet og tålmodighet, og du vil definitivt lykkes.

Anbefalt: