Innholdsfortegnelse:

Råd for en nybegynnerfotograf: topp 10
Råd for en nybegynnerfotograf: topp 10
Anonim

Å mestre enhver kunst begynner med det grunnleggende. Kunstnere lærer for eksempel hvordan de holder en blyant riktig, lager skisser, lærer anatomi, struktur, grafikk, og først deretter begynner å male i akvarell eller olje. Slik er det med fotografentusiaster: For å bli en profesjonell i et så ukjent yrke, må du lære forskjellige tips for en nybegynner fotograf, justere dem selv. Tro meg, så snart du lytter til dem og begynner å bruke dem i livet ditt, vil ferdighetsnivået ditt øke umiddelbart! Så, hva trenger du å vite og gjøre når du tar fatt på et så fantastisk håndverk som fotografering? I denne artikkelen skal vi se på 10 tips for nybegynnere fotografer.

Hvorfor trenger vi forberedelse og mer trening?

Et av de første tipsene for en nybegynner speilrefleksfotograf er obligatorisk forberedelse til opptak og maksimal trening. Før du forbereder deg til å fotografere, bestem deg for hva du liker best med fotografering - fra dette vil du bygge videre på valg av utstyr. Utforsk hver sjanger innen fotografering, og merk deg selv proffene ogulempene med hver, fra landskaps- og reportasjebilder til portretter og kunstneriske opptak. Forberedelse inkluderer ikke bare den teoretiske delen, men også anskaffelsen av de nødvendige enhetene. For eksempel, for portretter trenger du lys og blits, for landskap trenger du et godt stativ, for reportasje trenger du et følsomt zoomobjektiv.

tips for en nybegynner DSLR-fotograf
tips for en nybegynner DSLR-fotograf

Når du har bestemt deg for emnet for arbeidet, fortsett til den praktiske delen. Ikke glem at du kan "trene om" i en annen fotograferingsstil når som helst, men det er absolutt uønsket å gjøre dette ved de første tilbakeslagene. I fotografering kommer kvaliteten og gjenkjennelsen til fotografen gjennom bildene ofte kun med erfaring. For å gjøre dette, skyt så mye og så ofte som mulig. Prøv å ta bilder på fritiden, ta så mange bilder som mulig, eksperimenter med rammer, belysning, rom, modeller. Ikke vær redd for å gjøre feil, les tipsene for en nybegynner fotograf på nytt, og snart vil du merke fremgangen din på bildene.

Et stativ for å hjelpe fotografen og må jeg kopiere?

Råd til nybegynnere fotografer fra en profesjonell begynner veldig ofte slik: Kjøp et stativ og lær hvordan du bruker det. Denne enheten vil hjelpe deg ikke bare å unngå den forsøplede horisonten i fotografier, men også uskarpe rammer, effekten av skjelvende hender og mange andre problemer. Nybegynnere fotografer synes ofte det er vanskelig å kontrollere seg selv når de forbereder seg til den første fotograferingen med modeller, og selv her vil et stativ hjelpe til med å takle de psykologiske øyeblikkene! Så lenge du vilinstaller, juster, flytt den, du vil ha tid til å tenke på vinklene, komposisjonen og til og med stillingene til modellen.

10 tips for nybegynnere fotografer
10 tips for nybegynnere fotografer

Hva med kopiering? Hvis du vil lære å ta vakre bilder av høy kvalitet, ikke vær redd for å se på arbeidet til kjente fotografer. Velg bildene du liker og prøv å gjenskape dem. Demonter og analyser forskjellene mellom kopien og originalen. Kopiering er en obligatorisk del av læringen, fordi bare ved å bruke mesternes erfaring kan du forstå stilen din og lage en ny. Men ikke heng deg opp i kopiering, vær kreativ!

Analyser og skriv ut

Etter hvert opptak, ta en titt på de grunnleggende tipsene for ambisiøse fotografer, og sett deg deretter ned for å analysere opptakene. Undersøk feilene dine, tenk på hvordan de kan rettes, og prøv å ta hensyn til hver kommentar. Når du for eksempel tar et bilde som er blåst ut, bør du vurdere om du burde ha brukt blits under disse forholdene?

Pass på å overføre de beste bildene dine til papir. Så du vil sette pris på arbeidet ditt, dekorere vegger med bilder og vise bilder til gjester. Ikke skjul kreasjonene dine, de fortjener virkelig å bli sett av så mange mennesker som mulig!

Mer er bedre og hvorfor trenger du kritikk?

Så snart du bestemmer deg for å dekorere veggene med bildene dine, prøv å skrive dem ut på A4-ark. Så du kan se dybden på bildet, sett pris på hver detalj. Sørg samtidig for at kvaliteten på utskriftsbildet er høy: bearbeid medbilderedigerere, se bildestørrelsen.

profesjonelle råd for nybegynnere fotografer
profesjonelle råd for nybegynnere fotografer

Ikke vær redd for kritikk! Men ikke forvent tilstrekkelige kommentarer fra dine slektninger og venner, så vel som profesjonelle fotografer. Tro meg, de dømmer partisk, fordi førstnevnte er redde for å fornærme deg, og sistnevnte vil mest sannsynlig ikke svare noe mer "bra til en start". For å få objektiv kritikk, vis bildene dine til folk som er på samme bølgelengde og nivå med deg, eller litt høyere.

Kjøp hvis du trenger og delta på utstillinger

Ikke hast med å kjøpe alt på en gang bare for å lære å ta bilder. Teknikk har en tendens til å bli foreldet, og ønsket om å bli en kjent fotograf kan være flyktig. Det beste rådet for en nybegynner fotograf er å kjøpe bare når du forstår at uten dette kjøpet vil du ikke kunne realisere ideen din og ikke jage mote. Med bare et speilreflekskamera, et stativ og et par ekstra objektiver i arsenalet ditt, vil du kunne konkurrere med andre spirende fotografer som deg.

tips for en nybegynner fotograf
tips for en nybegynner fotograf

Ta del i photoshops, utstillinger, vurdere kritikk, ta imot ros. Og ikke gå glipp av muligheten til å finpusse fotoferdighetene dine i et nytt miljø. Hvis det ikke er slike utstillinger, organiser dine egne! Ta kontakt med din favorittkafé, fototrykksted, museum med forespørsel om å plassere flere av dine verk med angivelse av forfatterskap og kontakter. Inviter venner og stol på jungeltelegrafen – og det snartdu vil bli gjenkjent.

Anbefalt: