Innholdsfortegnelse:

Emnefotografering hjemme: belysning, utstyr. Hemmelighetene til produktfotografering
Emnefotografering hjemme: belysning, utstyr. Hemmelighetene til produktfotografering
Anonim

Emnefotografering hjemme er mulig, ikke bare i fantasien, men også i virkeligheten. Mange fotografer, spesielt nybegynnere, tror at motivfotografering kun kan gjøres i et spesialutstyrt studio. Men de tar helt feil. Selv hjemme er det fullt mulig å lage et lite, men effektivt fotostudio for å ta kvalitetsbilder.

Utstyr kreves

Bordet for produktfotografering er det enkleste alternativet. Den kan ta bilder av små gjenstander eller stilleben. Dette bordet er veldig enkelt å bygge for hånd. Selv en uerfaren fotograf kan håndtere denne enkle oppgaven. Først må du kjøpe et ganske stort ark med hvit papp. For det andre må du finne en støtte for bordet. For å gjøre dette kan du ta en tykk bok, et fat eller en annen stor gjenstand, siden støtten ikke vil være synlig i rammen. Et bord for motivfotografering er best plassert på en bred vinduskarm. Spesiell oppmerksomhet bør rettes motfallende lys fra solen. Tross alt, hvis motivet som fotograferes er i en lys stripe av sollys, vil det kaste grove og dype skygger på bordet, noe som ikke vil føre til ønsket resultat i bildet. Derfor er et vindu som vender mot skyggesiden det beste stedet å organisere en scene.

emnefotografering hjemme
emnefotografering hjemme

Hvordan lager jeg en fotoboks?

Det finnes spesielle profesjonelle fotobokser for motivfotografering. Prisen deres er ganske høy, så det gir ingen mening å kjøpe slike fasiliteter for engangsarbeid. En fotoboks av høy kvalitet kan lages hjemme. For å gjøre dette trenger du en pappeske og et ark tegnepapir. Det er ønskelig at den valgte pappboksen har en kubisk form. Deretter fjernes den nedre delen av boksen, og baksiden forblir intakt. På toppen av boksen og på sidene er det nødvendig å lage store firkantede utskjæringer og forsegle dem med whatman-papir. Innsiden av boksens bakside og selve bunnen skal også dekkes med et ark hvitt papir. Med trinnene ovenfor er det absolutt ikke vanskelig å lage en fotoboks hjemme.

Motivfotografering
Motivfotografering

Vanlig bakgrunn

Feriefotografering hjemme krever ikke at fotografen jobber med en fotoboks eller et bord. Det er fullt mulig å klare seg uten disse tingene. Mange amatørfotografer velger den enkleste måten å fotografere på. Før du starter arbeidet, er det nødvendig å bestemme hvilken av delene av veggen til boligen som er den letteste. I tilfelle veggen ikke er slett, må den henges med bakgrunn (tilfor eksempel et ark tegnepapir eller et stykke tøy). Objektet som skal fotograferes skal plasseres på en krakk, som er dekket med samme materiale som bakgrunnen er laget av. Det er bedre å fotografere ulike smykker på polert granitt, da vil skjønnheten til smykket være tydelig synlig på bildet på grunn av den reflekterende overflaten til denne aristokratiske steinen.

motivfotografering hjemme uten dyrt studioutstyr
motivfotografering hjemme uten dyrt studioutstyr

Hvordan organisere belysningen riktig?

En flott aktivitet for en nybegynner fotograf er motivfotografering hjemme. Riktig lys for jobben som ligger foran kan påvirke resultatet av filmingen dramatisk. Belysning avhenger direkte av det valgte utstyret for arbeid. Hvis objekter er fotografert i vinduskarmen, er den viktigste lyskilden selvfølgelig solen. Ved behov for ekstra belysning kan reflektor brukes. Du kan lage det selv ved hjelp av papp og folie. Hvis det ikke er slike gjenstander tilgjengelig, kan til og med et vanlig hvitt ark tjene som ekstra belysning. I tillegg kan absolutt enhver lys overflate fungere som en reflektor.

Fotoboksbelysning

Produktfotografering hjemme med fotoboks krever minimum tre lyskilder. Dermed vil objektet bli fremhevet gjennom fotoboksens vegger fra alle nødvendige sider, det vil si ovenfra og på sidene. Resultatet er et utmerket skudd som ikke har harde og stygge skygger. Hvis du gir iscenesettelseriktig lyssetting mer oppmerksomhet og tid, da kan skyggene i bildet unngås helt. Ytterligere lyskilder kan være bordlamper eller armaturer som finnes i nesten alle hjem.

produktfotograferingsbord
produktfotograferingsbord

Hvilket fotoutstyr bør jeg bruke?

I produktfotografering er klarheten og skarpheten til motivet av største betydning. For å få vakre og kontrastfylte bilder må du bruke stativ. Dette er et enkelt tilbehør som vil hjelpe deg å unngå kamerarystelser når du fotograferer med lave lukkerhastigheter. Hvis det ikke er mulig å kjøpe et stativ, kan du bruke en slags fast støtte i stedet. I tillegg, uten en fjernkontroll for kameraet, kan prosessen med å fotografere bli ganske vanskelig. I ekstreme tilfeller kan fjernkontrollen erstattes med en kabel for berøringsfri lukkerutløser.

produktfotografering i hjemmeinnstillinger
produktfotografering i hjemmeinnstillinger

Riktig komposisjon

Produktfotografering innebærer ofte møysommelig arbeid med komposisjon. Tross alt er det ikke alltid nødvendig å plassere bare ett objekt i rammen. For å plassere flere objekter riktig, må du opprette et rom på flere nivåer. For å gjøre dette brukes forskjellige stativer, som kan være både synlige og skjulte under ethvert bakgrunnsmateriale. Hvis du trenger å fremheve ett objekt blant mange andre, må du fokusere på det ved hjelp av lys eller plasseringen av objektet i forgrunnen.

Flerepraktiske tips

motivfotografering hjemme på hvit bakgrunn er den beste løsningen for en nybegynnerfotograf. Tross alt vil hvit farge bidra til å skape et klart og kontrasterende bilde. For jevn belysning er bakgrunnen vanligvis opplyst fra forsiden og baksiden. For å skape en klar refleksjonseffekt kan du ikke bruke glasspeil. De gjør refleksjonen dobbel. For dette formål er det nødvendig å bruke polert materiale. Hvis det under arbeidet er nødvendig å fikse et lite produkt, kan du bruke en miniatyr limpistol. Først påføres limet på selve objektet, og først deretter festes objektet til bakgrunnen.

produktfotografering hjemme på hvit bakgrunn
produktfotografering hjemme på hvit bakgrunn

Kom i gang

For at motivfotografering hjemme skal glede med et utmerket resultat, er det nødvendig å være oppmerksom ikke bare på arbeidsutstyret, men også til objektet som fotograferes. Motivet skal være vakkert plassert på et provisorisk minisett for filming. På dette stadiet må du gjøre alle nødvendige innstillinger i kameraet. Manuell modus er det beste valget for produktfotografering. På bilder tatt i automatisk modus er eksponeringsfeil svært ofte synlige. Hvis motivet som er valgt for arbeid er fargerikt og lyst, og bakgrunnen er mørk eller til og med svart, vil manuell modus være et utmerket valg for fotografering. En ganske møysommelig prosess - motivfotografering hjemme. Innstillinger for hvitbalanse og sensorlysfølsomhet er også ekstremt viktige. ISO-verdien bør ikke overstige to hundre enheter. Tilredusere støynivået i bildet, må du senke ISO-tallet. Denne handlingen er av stor betydning i fotografens arbeid. Faktisk, som et resultat, bør objektet i bildet se naturlig og harmonisk ut.

Første skudd

For at bildet skal vise seg å være av høy kvalitet, må du slå av blitsen på kameraet. For et godt arbeidsresultat, nok lys fra et vindu eller bordlamper. Etter det første testbildet må du stoppe fotograferingsprosessen. Det resulterende bildet må vurderes nøye og analyseres. Hvis det er synlige problemer på bildet, som eksponeringsfeil, uklar skarphet, feil belysning, må du rette opp alle feil ved å endre kamerainnstillingene eller lyset. Hvis den gjentatte motivfotograferingen ble bra, kan du trygt fortsette å jobbe.

hemmelighetene til produktfotografering
hemmelighetene til produktfotografering

Noen få hemmeligheter

Ganske ofte står fotografer overfor problemet med livløshet i bildene, selv om alt ved første øyekast ser perfekt ut. Hvis bildet må være kreativt, kan du gjøre bildet mer dynamisk. For eksempel kan du tilsette liten spray fra en sprayflaske som vil skape volum. Et interessant tillegg kan være konfetti, fjær eller til og med såpebobler. Det er viktig at hjelpemidlene ikke faller ned på kameralinsen. Slike hemmeligheter ved motivfotografering vil bidra til å oppnå den nødvendige "luften" i det endelige bildet. Hvis bildet skal være fullt av farger, kan du prøve å plassere en nyttårskrans i nærheten av motivet. Altså å velgeflimrende modus, er det mulig å oppnå interessante fargeaksenter. Det er nødvendig å lage en serie bilder, og deretter velge den mest harmoniske av dem. I prosessen med arbeidet må du hele tiden børste av støvet fra de fotograferte objektene slik at de ser perfekte ut på bildet. Produktfotografering hjemme uten dyrt studioutstyr er ekte. Du trenger bare å bruke tipsene ovenfor, og et godt resultat lar deg ikke vente.

Anbefalt: