Innholdsfortegnelse:

Rhinestone-broderi: hvordan lage et bilde for en nybegynner
Rhinestone-broderi: hvordan lage et bilde for en nybegynner
Anonim

Håndarbeid for kvinner har alltid vært ikke bare en mulighet til å bruke tid nyttig, men også for å vise sine kreative evner. Nå er en veldig populær hobby broderi med rhinestones. Hvis du aldri har gjort det, men bare sett det ferdige arbeidet, studer tipsene og nyttige anbefalingene, og du vil kunne lage ditt første mesterverk i nær fremtid.

rhinestone broderi
rhinestone broderi

Diamantbroderi med rhinestones

Hvis du noen gang har jobbet med perler eller paljetter, laget mønstre og hele bilder av små elementer, så har du en idé om hvor møysommelig og møysommelig arbeid det er - å sy hver partikkel til underlaget iht. ordningen. Diamantbroderi med rhinestones er lik, men prosessen med å lage et mosaikkbilde på denne måten er enklere. Du trenger ikke nål og tråd, da maleriet er laget ved å påføre detaljer på en stoffbunn med et klebelag påført.

rhinestone broderisett
rhinestone broderisett

Arbeidet vil selvfølgelig kreve mye tid og tålmodighet, men du vil få resultatet mye raskere enn ved broderi med perler eller paljetter. Bekvemmeligheten av arbeidet og det flotte inntrykket av det ferdige panelet, som resulterte i et resultat, gjorde denne typen håndarbeid veldig populær.blant moderne håndverkskvinner.

Materialer og verktøy

Brodering med rhinestones er et ansvarlig og møysommelig arbeid som vil kreve at du har en god organisering av prosess og arbeidsplass. For å gjøre dette trenger du følgende:

  • stoffbase.
  • Mønsterdiagram.
  • Lim.
  • Rhinestones matchende mønsterfarger.
  • pinsett.
  • broderi med rhinestones-ikoner
    broderi med rhinestones-ikoner
  • Kapasitet for sortering av rhinsteiner.
  • Elementer i utformingen av bildet (ramme, glass, feste for oppheng).

Og vær sikker - en flat, fri overflate for arbeid og god belysning.

broderisett

En av de mest interessante typene håndarbeid som lar deg lage ekte mosaikkmesterverk, er rhinestone-broderi. Sett som har alt du trenger for å fungere, letter og fremskynder prosessen med å lage et bilde. Utvalget av slike sett er veldig bredt, men kostnadene deres er ganske høye: fra flere hundre rubler til tusenvis.

diamantbroderi med rhinestones
diamantbroderi med rhinestones

Prisen bestemmes av størrelsen på det mottatte produktet (det er vanligvis angitt på emballasjen og i produktbeskrivelsen), samt selve typen rhinestones. Naturligvis er Swarovski-krystaller dyrere enn plastdeler. Settene indikerer alltid hva som er inkludert i settet, samt hvor mye lerretet er fylt med mønsterelementer (delvis visning eller hundre prosent, det vil si hele bildets felt). Derfor er det selvfølgelig mer praktisk å jobbe med sett, spesielt for den første opplevelsen.

Broderier med rhinestonesmalerier: forberedelsesfasen

Hvis du bestemmer deg for å velge et kjøpssett, vil handlingssekvensen være som følger:

  1. Bestem hvilken størrelse du vil brodere (for første gang bør du ikke ta store malerier).
  2. Sjekk utvalget i byens håndverksbutikker og nettbutikker. Velg det beste alternativet for pris, lerretsstørrelse, antall farger, kvaliteten på rhinestones og kompleksiteten til arbeidet.
  3. Når du har ønsket kjøp i hendene, forberede arbeidsplassen din. Den skal være løs og lett.
  4. Pakk ut esken og legg innholdet på bordet. Analyser sammensetningen av settet. Hvis det ikke er noen beholder for rhinestones i settet, finn passende gjenstander hjemme (lokk, krukker).
  5. rhinestone broderimønster
    rhinestone broderimønster

Broderi trinn for trinn

  1. Se på bildemalen. Det er mer praktisk å starte fra øvre venstre hjørne hvis du jobber med høyre hånd (for venstrehendte - omvendt), så klargjør poser med de rhinestones som er plassert i den tilsvarende sonen.

    rhinestone broderisett
    rhinestone broderisett
  2. Plasser rhinestones med ønsket farge i den forberedte beholderen.
  3. Trekk av beskyttelsesfilmen fra den delen av maleriet du skal jobbe med. Ikke fjern hele filmen på en gang, ellers vil limlaget begynne å tørke ut, og det er usannsynlig at du vil kunne legge ut hele mosaikken på en gang.
  4. Legg ut en del av den første raden.
  5. Trim elementene med en linjal.
  6. Legg ut samme antall deler av den andre raden og juster begge radene vertik alt og bunnenhorisont alt.
  7. Gjør arbeidet rad for rad.

    diamantbroderi med rhinestones
    diamantbroderi med rhinestones
  8. Når alt broderiet er klart, dekk det med det medfølgende limet for å feste det. Hvis ingen ekstra tube er inkludert, bruk klar poleringsmiddel.
  9. Ram inn maleriet ditt under glass, eller legg igjen en relieffflate med krystaller.

Så du har sett sekvensen der rhinestones er brodert. Malerier laget etter et ferdig opplegg er enkle å lage, men tidkrevende.

Broderi etter mønsteret ditt

Det er veldig vanskelig å brodere ikoner med rhinestones og flerfargede fotorealistiske malerier. Og selv om utvalget av emner nå er veldig stort, kan du støte på problemet at du ikke finner en passende tomt, eller etter å ha mestret flere kjøpte tomter, vil du lage et eksklusivt bilde. Selve broderiteknologien er ikke forskjellig, forskjellen vil være i forberedelsene til arbeidet. Handlingssekvensen er:

  1. Finn et bilde du liker.
  2. Rediger det i Adobe Photoshop eller et spesialisert program for å lage broderimønstre for et bilde som består av celler med et passende antall fargenyanser.
  3. rhinestone broderimønster
    rhinestone broderimønster
  4. Skriv ut blanketten.
  5. Kjøp nødvendige rhinestones og klart lim.
  6. Sett fargeskjemaet til glasset horisont alt.
  7. Plasser en stoffbase på glasset, og sett en lampe under glasset.
  8. Arbeid lik det forrigemetode med den eneste forskjellen at du må påføre et forhåndsklebende lag på området av stoffet der du skal legge ut mønsteret selv.

Så, du har lært å brodere med rhinestones. Velg din favorittmåte å gjøre det ved å bruke et ferdig sett eller utvikle din egen individuelle versjon. Kjøp nødvendige materialer og verktøy. Begynn å lage mesterverket ditt.

Anbefalt: